Je bekijkt nu Cité de L’automobiles – Mulhouse (FRA)

Cité de L’automobiles – Mulhouse (FRA)

  • Berichtcategorie:5. Oldtimers

In 2013 waren we (weer) op vakantie in het Zwarte Woud (Muenstertal) en van daar af is het maar een kort ritje over de grens naar Mulhouse. Daar staat de grootste collectie klassieke Bugatti’s tentoongesteld. Een prachtig museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Achter de collectie zit een triest verhaal: over de textielfabrikant Schlumpf, die zijn personeel zo uitbuitte dat hij van het overgebleven geld zijn collectie kon uitbreiden. Op een gegeven moment werd hij verjaagd en vond men in een afgesloten hal deze enorme collectie. Toentertijd overgegaan naar de overheid die ze nu tentoon stelt. Veel van de alleroudste klassiekers, maar op een of andere manier trekt dat toch minder de interesse (te ver weg terug in de tijd?). De iets ‘jongere’ auto’s zijn toch imposanter.

Bugatti, Bugatti, Bugatti

Racers

Moderne racers

Ok moi…

Maar deze wint, dik !

De Alfa Roma 8C uit 1932, winnaar van de 24 uur van Le Mans in die tijd. Wat een prachtige lijnen en fraaie lange neus… Toen een van de mooiste auto’s die ik ooit zag. Alhoewel de Talbot Logo T150 SS Coupe in het Louwman Museum wellicht nóg mooier is qua lijnen…

De moeite waard !!!

Een klein ritje met toen nog een klein manneke. Mooi dat we deze passie een beetje samen delen, Finn en ik. Jaren later bezochten we samen nog het Louwman Museum in Den Haag.

Daar zitten ze, vader en zoon… Wa’n manneke nog…
Een mooi uitje vanuit het Zwarte Woud in Duitsland.

Links

• Het Museum
• De Alfa Romeo 8C uit 1932