Welkom,

Een korte uitleg bij deze site. Waarom überhaupt een eigen site: begonnen als logboeken voor oldtimers en motors die ik dan altijd bij me had als ik naar een leverancier of clubmeeting ging: handig. Inmiddels ook naslagwerkje voor andere hobbyisten die geïnteresseerd zijn in hetzelfde topic. Af en toe lukt het zelfs om hun vragen te beantwoorden.

Door een van de topics in het menu te kiezen maak je een selectie van de onderwerpen op deze site. Veelal korte introducties met een link naar logboeken en reisverslagen op mijn oude site.

Omdat de techniek verouderd was en lastig te onderhouden én omdat niet alles op Facebook hoeft heb ik voor deze oplossing gekozen. Vanaf nu ook langere artikelen, doordat dat nu wel weer makkelijk kan.

Kies uit de volgende categorieën:
Alle posts: Totaaloverzicht van alle genoemde categorieën
Astronomie: De Apollo vluchten naar de maan, over het heelal met de maan en sterren, deze bekijken met een telescoop, beginners-theorie die daarbij hoort en (oude) boeken die het allemaal beschrijven. Ik wil het allemaal weten, maar het onderwerp is veel te groot. Ook het grootste del van deze site en daarom maar een ‘startpagina‘ gemaakt. Ik heb naast een eigen collectie ook boeken elders boeken ingezien; een overzicht.
Reizen: We hebben het voorrecht gehad om veel te kunnen reizen, samen of alleen voor Philips. Reisverslagen, sommigen oud, anderen recent uitgebreid, zoals de Maya Route met veel foto’s, ter inspiratie hier gedeeld. Alle foto’s op deze pagina’s zijn door ons zelf gemaakt, tenzij voorzien van een X. Vraag het even als je ze ergens voor wil gebruiken.
Motoren: Van brommers en lichte motoren vanaf 1934, tot de motor waar ik nu nog op rijd. Ooit had ik er een schuur ‘vol’ mee staan en sleutelde ik zelf aan meerdere projecten tegelijk, tot ik er achter kwam dat ik dat helemaal niet kan…
Oldtimers: Twee oldtimers heb ik gehad. Een van de meest geproduceerde Opel modellen en een van de meest zeldzame en onbekende modellen van Ford.
Klassiekers: Vroeger was alles beter… Niet alles, maar sommige dingen waren toen wel mooi. Mijn interesse voor o.a. Orgels, spiegeltenten, caravans, ’80’s games.
Websites: Een selectie van interessante websites die ik voor mezelf heb gemaakt.
Overig: Tja, eeeh, overige zaken dus: genealogie bijvoorbeeld… En toch ook steeds meer andersoortige boeken…

Wil je me mailen? Gebruik dan griffioenonline $ gmail . com ($ = @)

Bas Griffioen, November 2020

Do you want to use this site in English? Google translate does a fair job translating live. Follow this link: www.basgriffioen.nl in English