Je bekijkt nu Zweden – 2017

Zweden – 2017

  • Berichtcategorie:3. Reizen

Zweden was het hoofddoel van de Scandinavië reis. Eigenlijk maar 3 plekken bezocht: Gestart in Malmö op bezoek bij Yasu, maar Malmö zelf is niet echt een speciale aanrader. Daarna door naar het huisje van Arne waar ik mijn Ford Consul Capri van had gekocht in 2016. Hoofddoel was echter Marstrand, een deftige zeilplek aan de kust. Hier was het prachtig.

Kronoberg

Van Arne kocht ik ongezien mijn Ford Consul Capri, een grote gok, maar ik vertrouwde hem. Omdat ik niet zelf was komen kijken spraken we af dat ik hem op zou zoeken als we ooit in Zweden waren, dat bleek een jaar later al het geval. We mochten voor een vriendelijke prijs in zijn zomerhuisje aan een meertje; precies zoals je verwacht van een huisje in Zweden… We hebben hem bezocht en nog meer moois in zijn vele schuren bekeken.

Op eland safari; dat was wel nodig want we kwamen wel veel borden tegen, maar geen elanden.

Yasu werkt tegenwoordig voor Ikea: We hebben het hoofdkantoor gezien (heel dorp) en daar het Ikea museum bezocht. Aardig. Vooral de vele smaken Zweedse balletjes waren een mooie afsluiter van die dag…

Marstrand

De camping lag in een kloof ten noord-oosten van het stadje. Van daaraf helemaal linksom langs de waterkant naar het stadje gewandeld: prachtige route. Linksonder het stadje met een autovrij eiland met het fort erop (waar je ook kunt overnachten)

Wat een prachtige plek ! Keurige camping op loopafstand van het centrum. Prachtige ruige natuur aan het water. Maar wel het allerkleinste hutje waar we ooit in overnacht hebben: 2,5 x 4 meter met 4 personen. En juist daarom een prachtige plek. Ontbijten op de rots met overzicht over de camping (op de wijwand van de kloof). Mini ‘strandje’ erbij was vooral het startpunt van een prachtige wandelroute waar we na enkele uren in Marstrand aan kwamen.

Links

• Markaryds Elandsafari
• Ikea Museum
• Marstrands Camping
• Marstrand Wiki
• Fort Carlstens Marstrand