Je bekijkt nu Rome – 2013

Rome – 2013

  • Berichtcategorie:3. Reizen

Ik geloof dat dit ons hotel was. Vlak bij het busstation waar we met de bus aankwamen vanaf het vliegveld. En ook op loopafstand van ‘het centrum’: We kwamen het centrum binnen bij het monument voor Victor Emanuel II. Veel gelopen, maar wel af en toe de taxi terug…

Trevi Fontein

Pantheon

Colosseum

Het colosseum, wat een prestatie. 100 dagen lang zeeslagen naspelen voor 50.000 bezoekers die allemaal water en brood kregen als ze kwamen kijken. Wat een operatie. Het ‘stadion’ was overdekt en de bodem (en de kleedkamers eronder) werden vol gestort met water om die boten ook echt te kunnen laten varen…

Forum Romanum

Regel een rondleiding (naast het colosseum). Zonder die kennis kijk je naar een hoop oude stenen. Maar met de goed gids komt het gebied echt tot leven. Was elke euro waard.

Mooie plekjes

Vaticaan

Je moet wel gruwelijk gelovig zijn om hier in de rij te gaan staan: uren wachten. En dus hebben we de Sixtijnse kapel helaas nog niet gezien… Volgende keer misschien.

Een groot museum. Gewoon een beetje wandelen is al prachtig: kom je opeens op ‘het artiesten plein’ helemaal vol met schilders en hun ‘meesterwerken’. Even binnen bij het Ducati cafe. Naar de concierge geluisterd voor het eten: eerste avond perfect (geen foto’s gemaakt blijkbaar…) in een familie restaurant met pa in de keuken, ma aan de kassa en de zoons in de bediening. Heerlijk. Tweede avond was veulen te chique voor ons. Lekker gegeten, maar niet echt genoten zoals het hoort.

Roma natuurlijk wel een dikke aanrader, maar dat kon je zelf al raden…