Je bekijkt nu Barcelona – 2014

Barcelona – 2014

  • Berichtcategorie:3. Reizen

Toen we 20 waren en in Malgrat de Mar op vakantie gingen met 8 vrienden, zijn we wel al ooit in Barcelona geweest, maar dat was toen vooral Stadion Camp Nou. Nu samen terug zonder al te veel plannen: hoogtepunten en lekker eten. Dat is gelukt ! Vliegveld ligt erg ver van Barcelona, maar de pendel bus lag echt op 15 meter van de luchthavenuitgang en bracht ons makkelijk en snel naar de busterminal, daar met een taxi naar het hotel: H10 Port Vell.

Een mooi hotel aan de haven waar het bijzondere jacht van de toen al gestoven Steve Jobs voor anker lag. Mooie kamer, super ontbijt, heerlijk dakterras met zwembad en prachtig uitzicht. Via de haven liepen we graag via Barceloneta naar het strand. Veel activiteit rondom het W hotel. Dikke eet-tip is Can Sole in Barcelona !

Mercat La Boquaria

De Boqueria mag je niet overslaan. Kijken en ruiken is al leuk, voor eten moet je meer geduld hebben: erg druk natuurlijk.

Het oude centrum

Parc Guell

Hoewel we ooit best georganiseerd over komen, plannen we voor zo’n tripjes vooral niets. En zo wisten we dus ook niet dat je een tijd moest reserveren om erin te kunnen. We moesten twee uur wachten en dat kwam prachtig uit: even verderop bij een ‘friettentje’ heerlijk tapas zitten smullen onder een boom met een drankje erbij. En toen alsnog naar het prachtige apart park.

Sagrada Familia

We wisten dat dit mooi ging worden, maar achteraf blijkt dat we ook hier redelijk onvoorbereid naar binnen stapten (na lang wachten). Wat is die binnenkant ook prachtig zeg. En de tentoonstelling over de bouw ervan is ook de moeite waard. Zeker niet overslaan.

De concierge had ons nog naar een ander restaurant gestuurd: iets ‘gewoner’, en voordeliger, maar een prachtig pand en om de hoek van het hotel: 7 Portes. Natuurlijk hebben we nog veel meer gezien, maar Barcelona is hoe dan ook de moeite waard. Volgende keer weer eens terug naar het stadion, het olympisch park en het F1 circuit bijvoorbeeld, of gewoon lekker slenteren door de kleine straatjes. Het was super.