Je bekijkt nu Hamburg’s havengebied – 2017

Hamburg’s havengebied – 2017

  • Berichtcategorie:3. Reizen

Voor Philips was ik hier al eens heel kort geweest en daarom wilde ik terug, ook om het aan de rest van mijn gezin te laten zien. Het is daar prachtig met een gemoedelijke wereldse sfeer. Veel te zien en heerlijk eten.

Omdat het in 4 uurtjes met de auto te bereiken is, ook een leuke en voordelige citytrip, die toch net zo veel biedt als veel andere meer voor de hand liggende Europese steden. Een fotoverslag dat je hopelijk inspireert om er eens in te duiken.

Het iF Design Museum ligt ook in het her-ontwikkelde gebied en is gratis toegankelijk: een mooi inzicht in de hedendaagse staat van productontwerpen

Hamburg heeft een enorme geschiedenis als grote zeehaven voor Duitsland (Niet allemaal even positief). Het Maritiem Museum ligt op een steenworp van het iF Museum.

Ondanks de tweede wereldoorlog zijn nog veel mooi oude panden bewaard gebleven:

De Elbphilharmonie is een hoofdstuk apart. Gebouwd bovenop een oud pakhuis waarbij de plannen die begroot waren op 80 miljoen, uiteindelijk 860 miljoen overstegen. Da’s knap om zover over budget te gaan en toch door te zetten. Het resultaat is echter prachtig.Ook hier gratis toegang om met de enorme, maar dan ook echt enorme roltrap (82 meter) naar boven te gaan voor een prachtig 360 graden uitzicht over het oude haven gebied. (zie die poppetjes halverwege, dat zijn mensen… Om een indruk te geven van het formaat…)

De oude binnenstad is op loopafstand afstand te bereiken. Hier zijn we kort geweest omdat we op doorreis waren naar Scandinavië, maar het is de moeite waard voor een meerdaagse trip.

Een kleine sneak preview alvast; duik er zelf even in, het is de moeite waard:

Enkele relevante links:
Elbphilharmonie
Havengebied Hamburg
iF Design Museum