Je bekijkt nu Space Expo – Noordwijk

Space Expo – Noordwijk

  • Berichtcategorie:1. Astronomie

Op weg naar een antiquair in Leiden (zomer 2019) even op bezoek geweest bij Space Expo in Noordwijk, en ook meteen een guided tour naar ESA (Daar mochten natuurlijk geen foto’s gemaakt worden). Vanwege 50 jaar Apollo 11 / maanlanding was er een kleine tentoonstelling (4×4 meter) over het Apollo project met wat objecten van latere Apollo missies.

OverzichtApollo 11 Tentoonstellinkje

Dave Scott (Apollo 15, 1971) legde dit beeldje op de maan ter nagedachtenis van de astronauten die stierven in de race naar de maan. Ontworpen door de Belg Paul van Hoeydonck.Soyuz TMA-03M (Serienummer 703)

Ook was er veel aandacht voor de tweede missie van Andre Kuijpers. Hij ging voor de tweede keer de ruimte in op 21 december 2011 en kwam een half jaar later pas weer terug uit de ISS en landde op de steppe van Kazachstan op 1 juli 2012. (Bekijk bij de Intrepid Post ook een Soyuz TMA-6 capsule)

Poeh, dit ziet er erg Russisch / 1980 uit, maar het werkt…
Uitgangen voor de stuur raketjes
Honingraad-structuur als beste methode voor het hitteschild: afbrokkelen ipv steeds heter wordende onderkant.European Space Agency

Een paar keer per dag kun je met een treintje naar de buren, de ESA. Wat je te zien krijgt is natuurlijk zeer beperkt en er mogen geen foto’s gemaakt worden, maar toch was het de moeite om even bij een paar gebouwen en testfaciliteiten binnen te kijken.

Op de verlanglijst staat het Science Museum in London (Capsule Apollo 10) en natuurlijk Kennedy Space Center in Florida.

Wiki Links

• Space Expo
• Soyuz TMA-03M
• ESA