Je bekijkt nu Intrepid Sea, Air & Space Museum – New York

Intrepid Sea, Air & Space Museum – New York

  • Berichtcategorie:1. Astronomie

In September 2016 hebben we New York bezocht. Op de laatste dag hebben we de Intrepid bezocht; het drijvende museum voor zee, lucht en ruimtevaart aan boord van het enorme vliegdekschip. De Intrepid heeft de Aurora 7 en Gemini 3 capsules opgepikt uit de oceaan.

De Lockheed A-12 uit 1952 met een plafond van 30 km en een topsnelheid van Mach3, 3600 km/uSoyuz TMA-6

Op 15 april 2015 ging deze Soyuz de lucht in en bleef daar tot 11 oktober. In die tijd maakte het 2817 omwentelingen om de aarde. Aan boord was een Russische en een Amerikaanse astronaut en 1 burger: Gregory Olsen. Hij financierde zijn eigen ruimtereis en werd eigenaar van deze capsule. Hij ging omhoog in de TMA-7 en kwam 9 dagen later terug op aarde in deze TMA-6) In de 180 dagen dat de Soyuz in de ruimte was is deze twee keer aangekoppeld aan het ISS ruimtestation: een keer 2 dagen en een keer enkele maanden. (Hoe dan??? Ga ik nog beter uitzoeken….)

Zie artikel over Space Expo Noordwijk waar de TMA-03 (2011) capsule van Andre Kuijpers nu ten toon gesteld staat.Space Shuttle

Hoofddoel van ons bezoek was het bekijken van de Space Shuttle, de Enterprise. Het prototype uit 1976 dat nooit zelf heeft gevlogen (kijk maar, geen motoren) en is gebruikt om landingen te testen. In 2012 is hij van Washington naar New York gevlogen bovenop een 747 van NASA.

Het is nog geen Kennedy Space Center, maar het was een mooi begin…

Wiki Links

Intrepid Space, Air Museum
• Lockheed A-12
• Soyuz TMA-6
• Space Shuttle Enterprise