Je bekijkt nu De Sterrenhemel – 1884

De Sterrenhemel – 1884

  • Berichtcategorie:1. Astronomie

Ook de boekenkast die twee keer zo groot is staat al vol: een van de 8 vakken was nog vrij. T’is klaar nu ! Maar ja, als je prachtige boeken voor 1 euro over kan nemen, omdat iemand anders er vanaf wil laat je (ikke) die kans natuurlijk niet liggen. Lastig dus dat ik binnenkort nog naar Halley mag voor meer van dat soort boeken… Onderstaand boek gevonden via boekwinkeltjes.nl. Set van 2 van 135 jaar oud voor een keurige prijs.

Alle wijzigingen van deze 4e druk keurig aangegeven
Flinke inhoudsopgave van meerdere pagina’s
De illustraties staan helemaal achterin boek 1, op stevig papier voorzien van schutvellen.
En als afsluiter werkelijk prachtige illustraties op een uitklapblad, allemaal gegraveerd/geëtst lijkt me. Prachtig gemaakt.
Wat een prachtige detaillering: allemaal gegraveerd en geëtst…
Oud en stoffig (dradenteller) loepje van zolder gehaald om te kijken hoe fijn dit wel niet gegraveerd is toentertijd… Tot wel 6.5 lijntjes op een millimeter (162 dpi), in mijn andere boeken is de hoogste fijnheid2 of max 5,5 lijntjes per mm. Monnikenwerk…

Mindere kwaliteit dan hierboven zijn de illustraties van de kometen. De kometen van die tijd vanuit het geheugen vastgelegd en samengebracht op de laatste twee pagina’s van dit boek. (Deel 2 bevat geen ‘foto’s’ maar heeft wel weer kleine illustraties tussen de tekst.)

>>> Ga terug naar het overzicht van alle boeken