Je bekijkt nu De relativiteitstheorie van Einstein en haar geschiedkundige grondslag – 1921

De relativiteitstheorie van Einstein en haar geschiedkundige grondslag – 1921

  • Berichtcategorie:1. Astronomie

Inleiding

Met een vakkenpakket zónder natuur-, en scheikunde valt het niet mee om dit allemaal te begrijpen. Super interessant allemaal, maar hoewel de ondertitel van dit boek ‘Zes voordrachten voor leeken’ luidt, zal ik het nog een keer moeten lezen wil het kwartje vallen. En nog enkele boeken voor ik het ‘echt’ zal snappen…

Na mijn lezing in onze Studio volgde ook een lezing over Zwarte Gaten door Hennie van Apeldoorn; die heeft wel natuurkunde gestudeerd. En daar kwam een stukje voorbij dat zo interessant was, dat ik er letterlijk niet bij kon met mijn verstand. Het gaat over het ontstaan der elementen vlak na de oerknal.

Het ontstaan de elementen over neutronen en electronen: super interessant hoe die razendsnel na elkaar zijn ontstaan, maar lastig te bevatten… Ik zal nogmaals op bijles moeten.

Tja zegt Mathieu, een vriend die ook (technische) natuurkunde studeerde: “Je begint ook wel meteen met een van de allermoeilijkste onderdelen van de natuurkunde… Vind’ut gek?”

De relativiteitstheorie in 1 beeld. In de trein en buiten de trein. Wie ervaar wat?

Over dit boek

Er worden diverse onderdelen uitgelegd met eenvoudige voorbeelden. Een ervan ging erover dat wanneer twee personen op punt A en op punt B meten hoe lang de trein over die afstand deed, dat dat een andere tijd oplevert dan iemand die in die trein de stopwatch op punt A indrukt en op punt B stopt. Ik lees het maar ik snap het niet… Dat moet ik echt nog een keer lezen. Een dun boekje gelukkig, uit 1921, van Dr. Fritz Beer

De omslag is ontworpen door Anna Catharina Berlage, dochter van de beroemde architect.

Wanneer ik er aan toe kom volgt een inhoudelijkere verdieping van dit boekje…

>>> Ga terug naar het overzicht van alle boeken