Je bekijkt nu Tabbert 375N uit 1965

Tabbert 375N uit 1965

We houden altijd in de gaten of er iets moois voorbij komt. En er kwam iets moois voor bij, iets unieks, iets aparts. Niet per se mooi. Maar helaas, we waren te laat:, Deze Fendt Grosser Fahri ging net aan onze neus voorbij… Nu hebben we alleen nog de plaatjes (Eerst dus de Fendt, daaronder volgt de Tabbert):

Fendt Grosser Fahrt


Toen ik dit droeve nieuws (nou jaaa…) op FB deelde werd het opgepikt en zo kwam er opeens een aanbod van oud Philips collega Lilian om naar een bijna 60 jaar oude Tabbert van haar buurman te komen kijken die hem al 30 jaar in de schuur had staan. Nou is Tabbert niet het mooiste merk, maar wel het proberen waard. De prijs was keurig en dus, op naar Eindhoven.Tabbert 375N


De koop ging door en het plan was om hem voor de veiligheid met een auto-ambulance op te pikken. Dat lukte niet en toen maar op hoop van zegen met de trekhaak en de compressor die kant op. Een slappe band zorgde voor wat duwen en trekken, maar uiteindelijk stond hij voor het huis op de stoep. Even een nieuwe band bij de Kwik-fit was het plan, maar eenmaal daar aangekomen bleken lucht en water voldoende; 3 bar erop en geen luchtbellen. Dat wiel zat er zo weer onder en zo kon de reis naar Schaijk aanvangen.


Even hard werken, maar dan wordt het ook wat: Tapijt eruit (bewaard als mal), alles poetsen, een hoop weggooien en een andere hoop bewaren op te wassen en mooi terug te zetten. Alles werkt nog en eigenlijk was er niets kapot. De gaslamp gaan we niet eens proberen: zal best nog werken, maar is onnodig gevaarlijk. Hout ziet er allemaal nog super uit. Kussens zouden een nieuw jasje mogen… Zelfs het nøk-gordijntje ziet er nog keurig uit en past mooi bij de groene kussens.


Mooi keukentje ook nog met kraan met handpomp vanuit de jerrycan in de disselbak, maar ook een normale kraan voor op de luxe camping.. Ook het bijna 60 jaar oude koelkastje werkt nog, en kan zelfs ijsklontjes maken volgens mij. Originele Tabbert gasfornuis werkt ook nog lijkt me, maar we gaan het nog even niet proberen.


Het zijn de details die het hem doen, want verder is het een ‘gewone witte caravan’ : mooie lampjes, grappig wijnrek onder de hangkast en vooral de shotglaasjes in eigen vitrinekastje maakten de reis olling naar Eindhoven meer dan waard.


En zo ga je dan weer op Tabbert letten, van vroeger uit een beetje ‘kampbakken’. En als je dat dat nog verder doorvoert als bij die van ons is gedaan wordt het weer mooi… Deze komt uit 1970. Niet echt mooi dus, maar zie de laatste twee foto’s > Badkamer en doorgang naar de slaapkamer rechts daarvan 😉

De Tabbert uit ’65 staat samen met onze Rapido Confort uit ’78 en de Eriba Pan Familia uit ’75 tijdelijk op onze eigen minicamping achter in de tuin.

Zijn wij gek van oude caravans? Ja best wel: Hier een mooi overzicht