Je bekijkt nu Een klassieke schone: Raquel Welch

Een klassieke schone: Raquel Welch

81 is ze inmiddels, maar wat een klassieke schoonheid was dit in de jaren 60 en 70: ruim voor mijn tijd, maar de foto’s van toen maken nog steeds indruk. Met name omdat vele foto’s van toen nu nog hip zouden zijn: andere modellen uit die tijd hebben echt zo’n 60’s en 70’s look en dus plaats je die meteen in de tijdgeest. Raquel niet.

In de film The Shawshank Redemption uit 1994 kwam ze voor mij voor het eerst voorbij; de wereldberoemde poster van de film One Million Years BC uit 1966 hangt voor het gat dat Andy Dufresne jarenlang had gebikt… Daar maakte ze nog geen indruk eerlijk gezegd: Dit zijn de mooiere beelden. Ik plaats ze enigszins van tijdloos naar tijd-specifiek (en dat komt dan vooral door het suikerspinkapsel)De volgende foto’s zijn wat mij betreft wat meer te linken aan de sixties en de seventies door kleding en kapsel…Ja, ze staat er wat sexy op voor een holbewoner; ze was nou eenmaal een sekssymbool in die tijd, maar daar gaat het nu even niet om… Bekijk haar hele carrière op Wikipedia

Deze filmposter was haar doorbraak als sekssymboolDe scene uit de film The Shawshank Redemption waar directeur Sam Norton per ongeluk een schaakstuk door de poster heen gooitMaar we eindigen zoals we begonnen; met een foto die gisteren gemaakt had kunnen zijn: gewoon jong, hip, fris en fruitig. Totaal niet sixties of seventies. Een klassieke schoonheid.