Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5


Toolbox related linksRelated link test
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


Japanse huizen:
Open, ruimtelijk, genieten

Een vakantie in Japan levert ook weer goede ideeen op. Niet zo zeer qua 'bouw' maar meer qua indeling en gebruik: open, ruimtelijk en gemaakt om van te genieten ! Erg minimaal, maar alvast een eerste schets !

Traditionele Japanse huizen hadden rechte kamers met maar 4 hoeken. Meubilair werd pas binnen gebracht als het nodig was (eten, slapen). Zelfs de kleding werd in achterkamers bewaard. Rondom loopt een hal / veranda om alle kamers te kunnen benaderen. In het reisverslag van Japan zitten enkele foto's hoe dit er vroeger uit zag.

De wc is altijd ver weg van de badkamer omdat dat daar totaal verschillende zaken zijn. Hier wordt dat meer gecombineerd. In een Japans huis kan een badhuis met warmwaterbron niet ontbreken. Vaak staan deze wel in losse bijgebouwtjes.

Het huis is echt bedoeld om te genieten, veel mooie plekjes en mogelijkheden om naar alle kanten te kijken. Die heb ik dan ook in onderstaande schets verwerkt.

Over de schoorsteen in het midden ben ik niet zeker. Ook zij hadden warmte nodig... Hieronder enkele schetsen van een en twee verdiepings mogelijkheden.Het lijkt me mooi om rondom het huis een ruime veranda te hebben. Lekker buiten zitten maar toch beschut en overdekt. Aan elke kant een lekker plekje om van het uitzicht te genieten en afgeschermde open badruimte in een apart huisje...

< Ga naar 'starterswoning'

Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar topBar bottom Bar bottom
Bar topGriffioen logo kleinBar bottom

© Bas Griffioen 2002 - Updated 10 Januari 2004 - Naar boven