Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5
Sub menu keuze 1
Sub menu keuze 2
Sub menu keuze 3
Sub menu keuze 4
Sub menu keuze 5Toolbox related linksRelated link test
Related link test
Toolbox opvullerToolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


Schotland: ruig en rustig

In de zomer van 1999 hebben we een fly-drive gedaan door heel Engeland, maar wel met een duidelijke nadruk op Schotland. Landen op Aberdeen en daar een auto gehuurd die 2 weken later in Birmingham ingeleverd moest worden. Motto: we zien wel ! Schotland is wat vreemd in het rijtje 'verre' reizen, maar is daardoor niet minder mooi.

Download mijn
placemarks van
Schotland voor
Google Earth

In December 2003 zijn we terug gegaan naar Schotland: het gebied rond Loch Lomond (20 mijl boven Glasgow in het westen). Prachtig om hier terug te zijn. Weer mooie plaatjes kunnen schieten, welke zijn toegevoegd aan deze pagina.Als we weer ooit tijd hebben gaan we zeker terug naar Schotland, en dan nog verder omhoog: Nu zijn we tot aan Inverness geweest. De ruigheid van het landschap, de rust die er is, zullen in het Noorden wellicht nog mooier zijn.Watervallen, mooie woeste bossen en rustige dorpjes. samen met de aardige mensen die er leven een pracht omgeving. We hebben de vakantie echter wel afgesloten met 3 dagen Southampton aan het strand, want voor het weer moet je natuurlijk niet naar Schotland.
Dit is echt een aanrader. Voor mij echt de mooiste plek op aarde. Een glen (vallei) aan de voet van de berg Ben Nevis. Een heel klein stukje wereld waar alle natuurelementen heel mooi compact bij elkaar liggen: bergen, water, weilanden, dieren, uitzichten, watervallen. Deze plek licht vlak bij Fort William en je kunt er ook prima kamperen. In dit gebied is ook veel materiaal voor de film 'Braveheart' gedraaid.
De westkant van Schotland is veel ruiger dan de rest van het land, zeker als je eind december gaat...Het meer Loch Lomond is een van de grootste en meest bezongen meren van Schotland. Prachtige winterse plaatjes. We verbleven in Drymen in een 17e eeuwse herberg. Ook mooi was het plaatje Luss wat aan de westkant van het meer is gelegen.

Het plaatsje Inverary ligt behoorlijk afgelegen tussen de meren en bergen. Helemaal wit, klein en als een schiereiland gelegen in het meer. Er is een gevangenis museum, maar lopen door de straatjes is al een attractie op zich...

Terug naar 1999: voor de tweede keer komen we in Sterling, het gebied van William Wallace (te bereiken vanaf Drymen via het gebied van Rob Roy). Erg donker en grauw wat het nog middeleeuwser maakt.Wat meer in het zuiden/westen van Engeland ligt Cumbria. Prachtige meren en mooie (iets meer geciviliseerde) dorpjes worden met elkaar verbonden. Op dit meer hadden we een middag een roeibootje gehuurd.Op de weg naar het zuiden nog even bij Circuit Silverstone langs geweest en natuulijk ook even een bezoekje gebracht aan de klassieke universiteitsstad Cambridge.

Hoewel alles mooi is in Schotland, was voor ons de ruige natuur toch het mooiste. Bezoek aan de steden York en Edinborough viel zelfs een beetje tegen door de drukte die er heerst. Er zijn meer dan genoeg Bed & Breakfast plaatsen in Schotland, dus het is makkelijk te doen om met het motto 'we zien wel' die kant op te gaan ! Het noorden en westen is veruit het mooist !

Reisverslag Nepal >

Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar top

Bar bottomBar bottom


Bar topGriffioen logo kleinBar bottom

© Bas Griffioen 2002 - Updated 10 Januari 2004 - Naar boven