Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5
Sub menu keuze 1
Sub menu keuze 2
Sub menu keuze 3
Sub menu keuze 4
Sub menu keuze 5Toolbox related linksRelated link test
Related link test
Related link testRelated link testRelated link testRelated link test
Related link test
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


Citytrip: Chicago


In Februari/Maart 2002 ben ik voor een conferentie (voor Philips) naar Chicago geweest. Rondom de conferentie was nog tijd om de stad even te bezichtigen. Deze eerste foto geeft een goede indruk, maar om een (Amerikaanse) stad een beetje in kaart te brengen, is het erg handig om te starten in een van de wolkenkrabbers.Voor een totaalbeeld koos ik voor het John Hancock Centre, omdat het midden in het centrum aan de Magnificent Mile ligt, net als mijn hotel (Hotel Inter-Continental), en dichter aan het water, zodat de gehele stad goed te zien is.

Wedstrijden genoeg met de Chicago Cubs en Whitesox (baseball), Bears (football) Blackhawks (hockey) en Bulls (basketball). De enige wedstrijd die in mijn korte trip paste was die van de Chicago Bulls. Echt goed zijn ze niet meer, maar het was wel leuk om een keer mee te maken: erg Amerikaans...
  In Chicago zijn een paar belangrijke musea geconcentreerd. Er was tijd voor een ervan en ik koos voor iets luchtigs. Hieronder enkele mooie plaatjes van het Shedd Aquarium aan de zuidkant van het centrum van de stad, gelegen aan Lake Michigan.

Een apart beeld kreeg je bij de kwallen. Hier een klein filmpje van deze mooi uitgelichte beestjes...

Op een zaterdagavond vloog ik weer terug. Alles soepel verlopen. Chicago is een mooie stad ! Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ook van andere hoor ik dergelijke verhalen.

Waar zal de volgende city trip heen gaan, en is er dan wat meer ruimte voor een beetje toerisme...?

Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar topBar bottomBar bottom
Bar topGriffioen logo kleinBar bottom

© Bas Griffioen 2002 - Updated 10 Januari 2004 - Naar boven