Armor Pony met Zurcher 98cc blok uit 1939
Aanschaf - Opgehaald - Andere - Onderhoud - Informatie
Armor Pony 1939

98cc 1-cilinder
2-tact Zürcher blok
Gurtner carborateur
2 versnellingen suicide shift
Dubbele uitlaat20140316: Ut Lupt...


En toen een stukje gereden: Top 42 km per uur, alvast...20140625: Prachtig nieuw zadel van Rob en Sas
Rob en Saskia van Manders Autobekleding uit Reek hebben een prachtige klus geklaard door het zadel in de oude stijl op nieuw te bekleden. Mooi dat zo'n ambachtelijk werk nog geleverd kan worden !

20140508: Na de carborateur vandaag de uitlaat

De uitlaat van de Motobecane was ook smerig, maar hier kwam wel heel veel uit: 78 jaar oud, dus dan mag het ook wel
20140316: Ik wil rijden want hij doet het: snelle schoonmaakactie

Tank, kraantje, slang, filter, carburateur gereinigd en verse mengsmering erin. Toen kon er even getest worden.Maar ja, dan moet je wel kunnen zitten en dus tegen beter weten in de mooie originele hoes over het zadel getrokken: te groot; maar goed, ik kon wel even rijden :-)

Schôn kleedje, of nie dan? Was een cadeautje vanmorgen van de huisbaas. Dus een bakje onder de lekkende carburateur (schuif/kraantje vergeten dicht te draaien.) Zie ook hoe het zadel zo echt te groot is.(Inmiddels een nieuw wel passend zadel geplaatst !)
20140315: Opgehaald, eerste foto's
Vandaag opgehaald en warempel, hij loopt. Op de goorste ouwe benzine ooit gezien, maar hij liep, een km of 45 per uur zelfs (met mij erop). Even alles schoon maken en dan moet ie al aardig lopen. Op zich klopt alles dus: remmen, schakelen, starten. Electra niet, maar da's te overzien. Prachtige aanwinst voor de mini-verzameling (geleverd inclusief 2 logo transfers.)

ee

e

De nummerplaat zegt dat de motor uit Frankrijk komt: Corrèze 150 km links van Lyon is de plek waar deze motor voor het eerst is geregistreerd. Maar ik wil nog meer weten: heb alleen nog niet gezocht naar serienummer of ID-plaatje...

20140310: Deal gemaakt via speurders.
Oud beestje, weer een motor, weer geen kenteken, maar toch gekocht. Wel voor een zacht prijsje, zelfs het ophalen ging vlot deze keer ! 98cc en twee fraaie uitlaten. Wel erg zeldzaam, ik kan er nauwelijks info over vinden...


Armor was een frans merk dat bestond van 1910 tot 1954. In de oorlog werd het overgenomen door de Gentil groep die onderandere ook het merk BMA Alcyon onder zich had. De Armor 98cc die hier staat (met Zurcher blok en Gurtner carborateur) is dan al afgeleid van de Alcyonette. Onder het kopje andere Armors zie je dan ook wat Alcyons tussen staan.

ee


Andere Armor Pony's
Informatie

Franse site over alle merken motorsTerug naar overzicht alle brommers

Terug naar mijn homepage

Terug naar boven