Logo Griffioen
   
Main menu keuze 1Main menu keuze 2Main menu keuze 3Main menu keuze 4Main menu keuze 5
Sub menu keuze 1
Sub menu keuze 2
Sub menu keuze 3
Sub menu keuze 4
Sub menu keuze 5Toolbox related linksToolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox opvullerToolbox opvullerToolbox opvuller
Toolbox opvuller
Toolbox opvullerToolbox bottomBar top


Citytrip HongKong
(3 daagse stop-over)


Het ticket naar Tokyo ging via HongKong. Omdat Philips Design daar ook een vestiging heeft hebben we er een stopover gemaakt en heb ik een hele lange maar nuttige dag gewerkt. Rondom die dag was er nog voldoende tijd om even kennis te maken met HongKong zelf.

Download mijn
placemarks van
HongKong voor
Google Earth

Het hotel ligt midden in Causeway Bay, het uitgaans gedeelte van HongKong Island. Aan de overkant is Kowloon al weer te zien, waar vroeger de luchthaven in de baai lag. Nu is er een splinternieuw vliegveld op 45 minuten van hier.

 

Mooie plaatjes schieten is zeker mogelijk, maar woontorens als deze zijn er ook enorm veel. Complete dorpen met 8 enorme torens bij elkaar. Grijs, grauw, oud, druppende airco's en was die buiten hangt te drogen. Bijna mensonwaardig, maar realiteit in HongKong...Voor 25 Eurocent kun je instappen in de oude trams die op en neer rijden op HongKong Island. Een ideale manier om kennis te maken met de stad. Warenhuizen genoeg, maar daar kwamen we niet voor. Het park daarentegen was overwacht mooi en compleet.

Lamma Island werd aangeraden door Eindhovense collega's uit HongKong. Er is niet veel te doen, maar de hoofdattractie van het visserseiland, het eten, is meer dan de moeite waard om een uitstapje naar dit eiland te maken. Onderstaande krab is helaas niet meer te fotograferen... Maar hij was wel erg lekker...

HongKong is mooi voor een paar dagen, maar met nog een paar dagen extra heb je ook wel meteen alles gezien vrees ik... Wel was het een grotere cultuurshock dan heel Japan bij elkaar: Bijna mensonvriendelijk hoe die enorme grauwe flats in groepjes opgetrokken worden. Maar verder wel een positieve indruk: leuk, divers, netjes.


- - - - Update - - - -


Inmiddels alweer 3 keer naar Hong Kong geweest. Bovenstaand de eerste indruk uit 2003. Deze derde keer wat meer tijd genomen om wat rond te kijken, nu meer op het vaste land van Kowloon: Sha-tin, TST, Mong-Kok. Hieronder nog enkele foto's van het gebied rondom de 'Ladies Market' in Mong Kok, Kowloon.

 

Tijdens mijn tweede trip naar Hong Kong, in 2005, al eens 'Temple street' bezocht, maar nu weer een jaar later, op zondagmiddag het gebied rondom de Ladies Market bekeken. Een lange straat met overvolle stalletjes, links ervan een met sportschoenen en rechts met electronica. Daartussen allemaal kleine kraampjes waar vers eten en drinken wordt verkocht.Het kost allemaal niets en is dan ook echt het 'plastic poppespul' wat je van 'Made in China' verwacht. Maar voor mij 100 maal leuker dan de grote winkelstraten waar je hetzelfde kunt kopen als in een gemiddelde Nederlandse stad.

 

Ook voor de lokale jeugd is dit een favoriete bezigheid op de vrije zondagmiddag. Het is dan ook enorm druk, met hier en daar ook wat toeristen !

En dan niet alleen winkelen natuurlijk, maar ook af en toe iets eten van de lokale 'snackbar'...

Onderstaande groente kwam ik op een groente marktje in een zijstraatje tegen. Als we op het werk gaan Dim-Summen bij Nieuw-Nan-King aan de Markt in Eindhoven is dit een van de favotrieten...Inmiddels dus drie keer in Hong Kong geweest en een iets completer beeld gekregen. Je schijnt in Hong Kong ook prachtig te kunnen wandelen, en aan de andere kant van het eiland op het strand is het ook goed toeven begrijp ik. Dat bewaren we dan misschien voor een volgende keer...Toolbox Page toolsMail dit artikel naar een vriend
Reageer op dit artikel
Bekijk de printbare versie
Toolbox opvuller
Toolbox bottom
Toolbox site tools
Ga naar HomepageGa naar de sitemap
Zoeken op deze site
Stuur een e-mail naar BasToolbox bottomToolbox www toolsZoeken op het web: GoogleZoeke een locatie op de wereld: ExpediaZoek een route naar een plaats: LocatienetVind telefoonnummers: KPN
Toolbox bottom
Bar topBar bottomBar bottom
Bar topGriffioen logo kleinBar bottom

© Bas Griffioen 2002 - Updated 15 Juli 2006 - Naar boven