Camping 3000

Mooi zo'n Rapido om mee op vakantie te gaan! Wij gaan dan gewoon in de buurt, want voor die paar dagen (in ons geval) maakt het de kinderen niet veel uit waar ze zitten. De weinige ervaring tot nu toe bracht ons naar camping de Bergen in Wanroij, of Camping Dierenbos in Vinkel. Op vakantie in Italie dit jaar (in een agriturismo, te ver met de sleurhut voor deze beginner) een keer tijd over tijdens de siesta en zitten schetsen hoe de perfecte camping er, voor mij, uit zou moeten zien.

Zie hieronder 3 illustraties: het basisidee, het totaal overzicht en daaronder ingezoomd op het centrum zodat de teksten enigszins leesbaar zijn. De plaatjes zijn erg groot om de (te) kleine teksten te kunnen lezen: eerst lezen dus, zodat er geladen kan worden:-) Scrollen is nodig om alles te kunnen zien. (Onder windows wellicht eerst klikken om de 100% versie te kunnen bekijken > Windows... Ook uit 1978, net als onze Rapido...) > Of gebruik deze handige PDF

Let op, dit is pure fantasie, vandaar de naam Camping3000 > Het kan nog lang duren voor deze camping er ooit is... Haha, nooit dus! Ik heb dit gewoon voor mezelf gemaakt, maar ben toch ook wel benieuwd naar de voorkeuren van de andere Rapido fans, om zo samen tot de ultieme (droom)camping te komen. Reacties, toevoegingen en suggesties zijn dus welkom, in het forum.

Algemene Kenmerken:
- Centraal plein alleen voor voetgangers
- Alle faciliteiten zijn hier omheen geplaatst
- Rotonder daaromheen met eenrichtingsverkeer
- Direct daarbuiten de grotere factiliteiten voor sport/activiteiten
- In de buitenring pas de kampeervelden zodat ze 'ver' van de herrie afliggen, maar iedereen dichtbij het centrum is.
- Natuurlijk ligt de camping direct aan het strand, maar is er ook een vijver en voor de liefhebbers een golfbaan aanwezig.
- Om de vijver ligt een wandelpad, er is een kinderboerderij en een bos om in te spelen
- Aan het strand is een eigen strandtent en ook de golfbaan heeft een paviljoen (golfbaan ook direct te bereiken vanaf de weg)

Veiligheid
- In verband met de veiligheid (bijna) alleen maar eenrichtingswegen.
- De auto's worden niet op het veld geparkeerd, maar wel zeer nabij en in het zicht (lage heg op dat deel)

- Bij voorkeur wordt de bevoorrading met electrische 'golf'karretjes gedaan vanaf de checkin aan de straat:
- Door deze opzet zijn slechts 4 toiletgebouwen nodig: 1 voor elke twee velden: altijd dichtbij en voor iedereen in de buurt, niet in de belangrijke zichtlijnen, aan de buitenkant van het terrein.
- Alleen de laatste stukjes weg naar het kampeerveld zijn tweerichtingverkeer, maar hier hoef je als voetganger dan ook nooit te komen: Je kunt binnendoor over het veld naar het centrale plein.

Het centrale plein
- In het midden een amfi-theatertje dat verzonken is in de bodem (zodat de zichtlijn vanaf de entree tot aan de duinen behouden blijft: dwars over de camping)
- Daaromheen terrassen en speelveldjes zonder (grote) toestellen, zodat er gepicknicked kan worden, spelletjes en activiteiten gedaan kunnen worden
- In de volgende ring de gebouwen (niet goed in verhouding getekend) met alle faciliteiten als restaurant, snackbar, kidsclub, supermarkt etc etc
- Rondom parkeergelegendheid voor fietsen en skelters, maar niet voor auto's: bij de entree, of bij het veld, verder nergens.
- De receptie is centraal gelegen aan het ronde plein, voorin alleen een klein check-in en bewakingskantoortje.

Overig
- De technische dienst is ook bij de check-in geplaatst, evenals de afvalverzameling: op weg naar de uitgang.
- Voor wie nog een eind moet rijden is er bij de uitgang een tankstation beschikbaar

Ga terug naar:
- Mijn Rapido-Confort-1978-pagina
- De Rapido clubsite
- Het Camping 3000 topic in het forum van de rapidoclub

Ben benieuwd naar eventuele toevoegingen, opmerkingen en correcties van de ervaren kampeerders. Ga daarvoor terug naar het topic in het forum van de rapidoclub.

Groet
Bas GriffioenHieronder 3 illustraties:
- Het basisidee
- Vergrote, complete versie
- Centrum uitvergroot met leesbare letters
- Of gebruik deze handige PDF en zoom zover in als je wil !!!

 

Het basisidee:

Vergrote, complete versie:Centrum uitvergroot met leesbare letters: